Bellen mag ook! 06 22 50 65 51
Nooduitgang
BedrijfsHulpVerlening?
Volgens de arbowet moet iedere werkgever minimaal één BHV'er in dienst hebben. De arbowet beschrijft niet hoeveel bedrijfshulpverleners er binnen een bedrijf moeten zijn, maar geeft aan dat er altijd voldoende aanwezig moeten zijn. Aan de hand van RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) kan bepaald worden hoe groot dit aantal moet zijn. De grootte van het bedrijf is een van de factoren die hierin meespeelt. Ook de risico's binnen het bedrijf spelen hierin mee.

Het opstellen van een RI&E is al tientallen jaren verplicht voor nagenoeg alle werkgevers. NoodzaakOpleidingen kan je helpen met het opstellen van deze RI&E voor jouw organisatie.

Leerdoelen
Wat leer ik tijdens de cursus?
Tijdens de basiscursus BHV komen de onderwerpen aan bod die vereist zijn volgens het NIBHV. Je mag natuurlijk ook zelf onderdelen aandragen. De basiscursus BHV duurt 2 dagen en wordt vanaf 6 cursisten (maximaal 12) bij jullie op locatie gegeven. Het voordeel hiervan is dat je een uitgebreide ronde door je eigen bedrijf maakt. Op deze manier weet je alles te vinden wanneer dat echt nodig is!

De cursus is opgedeeld in twee delen: Levensreddende Eerste Handelingen en Brand, Blussen en Ontruimen. Voor beide onderwerpen wordt zowel de theorie als de praktijk behandeld.

Reanimatie
Levensreddende Eerste Handelingen
Tijdens het eerste onderdeel, Levensreddende Eerste Handelingen, maak je kennis met alles op het gebied van EHBO. Na de cursus weet je alles over bijvoorbeeld ziektebeelden, (brand)wonden, onderkoeling, verslikkingen en oogletsel. Daarnaast leren we je onder andere hoe je een stabiele zijligging toepast en hoe je verschillende verbanden en hechtstrips kunt aanbrengen.

Dit onderdeel wordt afgesloten met alle theorie en praktijk rondom het reanimeren. Natuurlijk leggen we je uit hoe een AED werkt en zijn er voldoende mogelijkheden om dit zelf te oefenen.

Brandblussen
Brand, Blussen en Ontruimen
Tijdens het onderdeel Brand, Blussen en Ontruimen maak je om te beginnen kennis met de theorie van brand (de branddriehoek). Daarna leggen we je uit welk soorten brandblussers er zijn, wanneer je deze (niet) kunt gebruiken en hoe je deze kunt gebruiken. Tijdens de cursus zijn er voldoende mogelijkheden om zelf met een brandblusser aan de slag te gaan.

Tijdens een ronde door het gebouw krijg je alles uitgelegd rondom ontruimen. Na de cursus weet je alles over nooduitgangen, communicatie(middelen) en verzamelplaatsen.

Lesmateriaal
Wat biedt NoodzaakOpleidingen?
NoodzaakOpleidingen biedt de basiscursus BHV vanaf 6 personen aan bij jullie op locatie. We nemen alle benodigdheden voor de cursus nemen we mee en, natuurlijk, zorgen we er voor dat alles na afloop ook weer netjes wordt opgeruimd.

Wij lopen graag samen met jou de benodigdheden voor de BHV-er binnen jouw bedrijf na. Denk hierbij aan de EHBO-middelen en communicatiemogelijkheden. Wij kunnen je daarin vervolgens goed adviseren en we bieden een uitstekend netwerk voor de eventuele aanschaf hiervan.

Geïnteresseerd?

Leuk! Neem je contact met ons op?
NoodzaakOpleidingen
NoodzaakOpleidingen verzorgt diverse cursussen op het gebied van BedrijfsHulpVerlening. Deze zijn vanuit de overheid verplicht gesteld voor alle bedrijven en organisaties. Ook voor jouw onderneming zijn deze cursussen dus noodzakelijk!